Όταν η έρευνα και η ανάπτυξη παντρεύεται με την εμπειρία και την τεχνογνωσία... 

Tότε είναι φυσικό να υπάρχουν και τα ανάλογα αποτελέσματα.

Ο ηλεκτρικός μίνι εκσκαφέας 19C-1E που κατασκευάζεται από την JCB ανακηρύχθηκε νικητής σε ένα από τα πιο διάσημα βραβεία μηχανικής παγκοσμίως.

Η Βασιλική Ακαδημία Μηχανικής του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ότι ο μίνι εκσκαφέας 19C-1E κέρδισε το βραβείο MacRobert 2020.

Αυτό το βραβείο απονέμεται από το 1969 για μια μεγάλη ποικιλία τεχνικών επιδόσεων, συμπεριλαμβανομένου του αξονικού τομογράφου-σαρωτή CT και του κινητήρα Pegasus της Rolls-Royce που χρησιμοποιείται στα καινοτόμα μαχητικά αεροπλάνα Harrier.

Ο ανταγωνισμός ήταν πολύ ισχυρός με συμμετοχές όπως του ηλεκτρικού οχήματος της Jaguar Land Rover I-PACE και της Babcock LGE για την ανάπτυξη της τεχνολογίας επαναπροσδιορισμού υγρού φυσικού αερίου ecoSMRT®.

Η επιτροπή συμπέρανε, αυτό που ήδη γνωρίζουμε, ότι το ηλεκτρικό μίνι της JCB με τα χαμηλά επίπεδα θορύβου και τις μηδενικές εκπομπές καυσαερίων, είναι πολύ πιο κατάλληλο για χρήση σε κτίρια ή σε περιοχές όπου ο θόρυβος πρέπει να διατηρείται στο απόλυτο ελάχιστο, όπως τα νοσοκομεία και σχολεία και σε κέντρα πόλεων όπου η νυχτερινή εργασία είναι συχνά απαραίτητη.

Η JCB τα τελευταία χρόνια έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη της ηλεκτρικής τεχνολογίας και αποτελεί μια τεράστια πρόκληση η κατάκτηση ακόμα μίας κορυφής όπως αυτή για τους διάσημους Εκσκαφείς – Φορτωτές 1 CX, 3CX, 4CX